SCVM Huurcongres 2023

Er zijn veel plannen vanuit het kabinet om het middensegment te reguleren. Aannemelijk is dat de plannen in een al dan niet gewijzigde vorm op de agenda van een nieuw samengestelde Tweede Kamer komen te staan. De onzekerheid op de huurmarkt op het gebied van regelgeving verdwijnt voorlopig dus nog niet.

Wat betekent dit voor jouw dagelijkse praktijk en voor de toekomst? Daar gaan we uitgebreid op in tijdens het SCVM Huurcongres op 16 november 2023 in Utrecht. Experts delen graag hun visie met jou en er is ook volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken met collega’s. Bovendien heb je direct alle PE-punten voor de vrije ruimte van SCVM binnen. Genoeg redenen dus om te komen.

16 november 2023 12.00 - 17.30 uur Congreslocatie Mereveld, Mereveldseweg 9, Utrecht

Volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

SCVM Huurcongres 2023 - Makelen in de turbulente huurmarkt 

Wat betekent dit voor jouw dagelijkse praktijk en voor de toekomst? Daar gaan we uitgebreid op in tijdens het SCVM Huurcongres van donderdag 16 november 2023 in Utrecht.

Experts delen graag hun visie met jou en er is ook volop gelegenheid onder het genot van een hapje en drankje te netwerken met collega's.

Als je in de 'kamer huur' van het SCVM staat, heb je meteen je PE-punten voor de vrije ruimte van SCVM binnen. 

Het programma

12.00 - 13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers (géén lunch)
13.00 - 13.15 uur: Opening door prof. dr. Toon van Mierlo (voorzitter SCVM)
13.15 - 14.00 uur: 'De nieuwste (juridische) valkuilen in huurrecht-land':
                              
mr. Johan van de Sande (Van de Sande Berndsen Advocaten)
14.00 - 14.20 uur: 'Digitale oplossingen in een veranderende markt':
                              Lourens Pel (Eerlijk te Huur, Huurscreen)
14.20 - 14.45 uur: 'Verhuur Veilig (of verhuur niet)':
                              Alex Vooren (uitvoerend bestuurder SBWH)
14.45 - 15.15 uur: Pauze
15.15 - 16.00 uur: 'Toestand huurmarkt':
                             Jasper de Groot (Founder Pararius)
16.00 - 16.45 uur: 'Woningvraag door het dak! ...en demogratische trends'
                              Keynote speaker, prof. dr. Jan Latten
16.45 - 17.00 uur: Afsluiting door prof. dr. Toon van Mierlo (voorzitter SCVM)
17.00 - 17.30 uur: Hapje en drankje

Hoe werkt het na registratie?
Wanneer je je hebt aangemeld voor deze bijeenkomst sturen wij je direct een automatische bevestiging. Uiterlijk één dag voor de bijeenkomst ontvang je een e-mail met daarin een QR-code. Zorg ervoor dat je deze QR-code kunt laten scannen bij de registratiebalie. Je hoeft de bevestiging niet geprint mee te nemen.

Heb je vragen?
Heb je vragen over deze bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar info@scvm.nl.

Wij zien er ontzettend naar uit je op 16 november te treffen in Utrecht. Mogen wij rekenen op jouw komst? Meld je snel dan snel aan.

 

 

Sprekers

Spreker: Mr. Johan van de Sande (Van de Sande Berndsen advocaten)

Mr Johan van de Sande is voor de meeste leden een bekende. Hij is inmiddels al ruim dertig jaar de huisadvocaat van VBO en verzorgt regelmatig lezingen, seminars en webinars voor onder meer makelaars en taxateurs. Daarnaast is hij vice-voorzitter van de Raad van Advies van de SCVM, mede verantwoordelijk voor de ROZ-huurmodellen en geeft hij leiding aan de juridische helpdesk voor VBO-leden. In de populaire rubriek ‘De Uitspraak’ behandelt hij in iedere editie van Vastgoed Adviseur een juridische casus op eigenzinnige en humoristische wijze. 

Spreker: Jasper de Groot

In 2006 richtte Jasper de Groot het toonaangevende Nederlandse huurplatform Pararius op. Als directeur van de overkoepelende organisatie TreeHouse is hij verantwoordelijk voor strategie, sales en marketing.
Tot de TreeHouse groep behoren tevens de labels, Huurwoningen.nl, Pararius Office, Realstats en Leadflow waar gezamenlijk iets meer dan 70 mensen werkzaam zijn vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam en twee kleinere kantoren in Amsterdam en Breda.
Jasper is gepassioneerd over de creatie van nieuwe online initiatieven, het verbeteren van bestaande processen en het motiveren van zijn werknemers.

Spreker: Jan Latten

Jan Latten is bekend als demograaf van de Universiteit van Amsterdam en als voormalig anchor van het CBS. Zijn ervaring in onderzoek naar sociale en demografische trends maakt hem tot veelgevraagd expert in de media. In zijn presentaties weet hij met ingetogen humor zijn toehoorders een heldere visie op maatschappelijke ontwikkelingen te geven. Onverbloemd laat hij zien welke rol ze daarbij zelf spelen. De Volkskrant bestempelde hem onlangs nog als bekendste demograaf van het land. 
Zijn oratie Zwanger van Segregatie vormde in 2005 voorpaginanieuws. In Liefde á la Carte, uit 2007, duidde hij de demografische gebeurtenissen voor het grote publiek. Met het rapport De Nieuwe Groei heet Krimp bracht hij in 2009 de regionale bevolkingskrimp onder de aandacht van toenmalig minister Van der Laan. Tegenwoordig richt hij zich meer op essays in dagbladen of tijdschriften waaronder Elsevier of columns op Stadszaken.nl. Zijn oproep om na te denken over bevolkingsgroei – in een essay in Elsevier van september 2018 – werd uitgebreid in de Tweede Kamer besproken. Hij legt verband tussen onze veranderende levensloop en de toekomst. Latten is regelmatig te gast in het Radio1 programma Spraakmakers.

Spreker: Alex Vooren

Alex Vooren heeft een verleden als verhuurmakelaar en is sinds 2007 bezig met preventie van fraude op de huurmarkt. Daarbij heeft zij zich gespecialiseerd in document- en identiteitsfraude.  Daarnaast staat hij verhuurders, makelaars en beheerders bij als er toch iets mis gaat in verhuurd vastgoed, denk aan de civielrechtelijke afhandeling van schade ten gevolge van hennepteelt, sluitingen door de gemeente. Daarnaast geeft hij ook de cursus Verhuur Veilig (of verhuur niet)  

Op televisie is hij te zien geweest in programma's als Zembla, Opgelicht, Nieuwsuur, diverse nieuwitems, allemaal met betrekking tot fraudes en hennepteelt. 

Spreker: Lourens Pel 

Sinds 2021 is Lourens Pel bekend als de oprichter van Eerlijk Bieden, het softwarebedrijf dat samen met makelaarsvereniging VBO het Biedlogboek initieerde voor de verkoopmakelaar. Met een achtergrond in de makelaardij en een voorliefde voor techniek was de rekensom snel gemaakt. Door middel van de nieuwste technologieën zet dit bedrijf zich iedere dag weer in om het werk van de makelaar efficiënter te maken, zodat er tijd weer overblijft voor de dingen waar het echt om gaat: het makelen.
 
Met de ervaringen van Eerlijk Bieden is er samen met VBO een plan opgezet om de markt klaar te stomen voor het gewijzigde landschap. Naast de pilot van het Eerlijk te Huur-platform in Rotterdam wordt er hard gewerkt aan aanvullende tools om de verhuurmakelaar vooruit te helpen. 
 

Download The free eBook